Stress? Loop je vast in je werk?
                       Ga op pad met de wandelcoach in Groningen 

Wat wil jij in je werk-wandeltraject

Je bent leidinggevende of HR-professional en je begeleidt werknemers die vastlopen in hun baan, dreigen uit te vallen of ziek zijn met stressgerelateerde klachten. Het Wat-wil-jij-in-je-werk-traject is een traject van 4 of 7 wandelingen voor werknemers om los te komen van de stressvolle situatie waarin ze zitten. In de natuur, buiten de muren van het kantoor komen ze tot rust. In de beweging van het wandelen ontstaat er ruimte om stappen te zetten naar een nieuw toekomstperspectief. 

Je hebt zorg voor de werknemer 

 • In jouw organisatie heb je te maken met loyale, betrokken collega’s. Ze herkennen het niet of te laat dat ze al over hun grenzen zijn gegaan en al te lang, te veel last hebben van stress waardoor de kans op uitval groot is. 
 • Een werknemer is al te lang doorgegaan in een functie of in de veranderende organisatie die niet meer bij hem of haar past. Ze zijn moe, gaan met tegenzin naar het werk en zijn gestrest. Ze willen wel wat anders maar weten niet wat. Stoppen is vaak een te grote stap; het betekent zekerheden opgeven. Ze komen niet toe aan nadenken over wat ze eigenlijk wél willen.  
 • Je wilt graag in gesprek met mensen waarvan je ziet dat het niet goed gaat; jouw deur staat open. Je merkt dat er ongewild een drempel is om naar de leidinggevende of HR te gaan. Het vraagt moed en kwetsbaarheid van een medewerker om te erkennen dat het niet goed gaat en als eerste de stap te zetten.  
 • Er wordt een hoge werkdruk ervaren en het verzuim stijgt.

Wat je wel wilt

 • Het liefst ga je al in gesprek voordat er problemen ontstaan; je werkt graag preventief.
 • Je wilt stimuleren dat een werknemer eigen regie neemt over zijn of haar loopbaan, gezondheid en toekomst. 
 • Je bent bewust bezig met duurzame inzetbaarheid. Je faciliteert hierin en maakt afspraken over de duur en het resultaat.   
 • Je wilt in goede harmonie het gesprek aangaan, op een duidelijke manier. In samenspraak wil je werknemers in beweging krijgen om de stap te zetten om uit de neerwaartse spiraal te komen. Als dat gezamenlijk lukt, is dat voor iedereen zeer waardevol. 
 • Je gunt de werknemer dat hij afstand kan nemen van de huidige situatie die veel stress oplevert. Buiten, vanuit een breder perspectief en ruimtelijkheid kan de werknemer los komen uit de bestaande situatie. Er ontstaat vaak ruimte voor andere mogelijkheden en nieuw perspectief.

Wat je kan verwachten

Ik wandel samen met de coachee in de natuur, buiten de vier muren van de vertrouwde werkplek. Ze komen er los van hun dagelijkse beslommeringen. Mensen die in hun professionele leven iets willen veranderen, hebben ook iets los te laten: de zekerheid, het vertrouwde. Buiten voelen ze zich vrij, komen tot rust en ervaren ruimte. Lopen stimuleert bovendien het creatieve vermogen waardoor ze nieuwe inzichten krijgen en meer mogelijkheden en oplossingen zien dan binnen in een kantoor. Ze ontdekken sneller hun wensen en talenten en wat ze in hun functie of in een (andere) baan willen. Ze krijgen meer focus en veerkracht, moed en vertrouwen groeien. Ze kunnen ruimer denken en met een open blik op de weg voor ze zien ze meer mogelijkheden. 

Ik begeleid mensen op een natuurlijke manier in het vinden van hun eigen krachtbronnen. Ik werk met mindfulness en compassie, vanuit een positieve blik gericht op de mogelijkheden die er altijd zijn.  

Wat het je oplevert

 • De werknemer komt tot rust en ervaart minder stress
 • Er ontstaat ruimte voor nieuwe mogelijkheden en toekomstperspectief.
 • Het zelfvertrouwen groeit en ze krijgen moed om spannende, nieuwe stappen te zetten.
 • Ze krijgen beter zicht op hun talenten en kwaliteiten en in welke situatie of functie die het best tot hun recht komen.
 • Ze weten beter wat ze werkelijk willen en welke stappen ze kunnen zetten om hun doel te bereiken.

Ben je enthousiast geworden?

Het Wat-wil-jij-in-je-werk-traject bestaat uit een aantal verfrissende coachwandelingen met mij, gecertificeerd wandelcoach. Iedere wandeling gaat gepaard met (wandel)opdrachten om thuis te doen, te reflecteren en om het eigen ontwikkelproces te verdiepen. Het wandeltraject is gericht op het behalen van blijvend resultaat.  


2 varianten Wat wil jij in werk-traject: 


4 Wandelingen:  dit korte traject bestaat uit 4 coachwandelingen die inzicht geven welke vervolgstap mogelijk is in werk. Naast het tot rust komen, herstellen en ontstressen, staan het bewust worden van de eigen wensen en mogelijkheden centraal.  

7 Wandelingen:  het lange traject bestaat uit 7 coachwandelingen. Dit traject is geschikt voor werknemers die zijn uitgevallen met stressklachten. In de eerste wandelingen ligt de nadruk op rust, herstel en energie opdoen, met aandacht voor mindfulness, compassie en loslaten. 

Wanneer er meer ruimte is ontstaan, richten we in het tweede gedeelte van het traject de aandacht op het onderzoeken van mogelijkheden in het werk. Praktische informatie De wandelingen duren gemiddeld anderhalf uur en variëren van 2 tot 4 km. We wandelen in het Stadspark in Groningen en natuurgebieden in de omgeving van Groningen. In overleg is veel mogelijk, ook wandelen in de omgeving van het werk kan. 

De wandelingen gaan onder alle weersomstandigheden door; juist de afwisseling van het weer geeft een extra dimensie aan de coachwandelingen. Kleding is aan te passen op het weer. Wandelen moet wel veilig zijn. Als er een weeralarm wordt afgegeven, verplaatsen we de afspraak in overleg. Fijne (wandel)schoenen waarop je comfortabel kan lopen zijn aan te raden. We wandelen niet altijd in een omgeving met horecagelegenheid; doorgaans zijn de wandelingen zonder consumptie.